Arsènes brief aan MrLowenhart

Sport - ColumnVorige week had ik een brief aan Arsène geschreven en ik verwachtte er eigenlijk geen reactie op. Afijn, toen ik vandaag op het werk aankwam lag hij daar: een envelop met het adres geschreven met een half begrijpelijk handschrift. Het was een reactie van de beste Arsène op mijn brief! Hoera! En ik kan het dan ook niet laten op deze hier te delen.

Beste MrLowenhart,

Met mij gaat het prima, ik ben blij dat ik weer terug ben uit dat nare Italië. Het zijn inderdaad donkere tijden voor ons, maar er is al licht aan het einde van de tunnel! En ik zal het je maar duidelijk maken waarom.

Afgelopen dinsdag hebben wij een 1-0 achterstand tegen Udinese verbeterd en hebben we dan ook de wedstrijd gewonnen met 2-1. Een mooi resultaat voor ons en het betekend dat we de kwalificatiereeks voor de Champions League met 3-1 hebben gewonnen. Mooi toch? Van Persie deed het weer goed zoals hij altijd doet in moeilijke tijden en natuurlijk onze geweldige keeper waarvan ik zijn naam nog steeds niet kan spellen. Zullen we hem maar 'ZesNiet' noemen? Wel zo gemakkelijk. Echter ik zie weer dat ik van mijn verhaal af begint te wijken, excuses. Terug naar mijn tunnel en lichtpunt.

 Iedereen had de verwachting dat wij zouden worden uitgeschakeld in de kwalificatiereeks. Nasri is vertrokken naar de Eastlands nu en Cesc... tsja dat weten we wel. Ik zou vijftig miljoen pond in mijn zak moeten hebben voor de transfermarkt door de laatst genoemde transfers en daar moet nog twee of drie miljoen bijkomen, aangezien ik probeer om van Squillaci af te komen (maar het ziet er naar uit dat ik er voor zal moeten gaan betalen, in plaats van ontvangen). Maar goed, de grote bazen van deze Emirates Toko wilden een nieuwe auto hebben en VIP seizoenkaarten voor Manchester City en Barcelona, dus heb ik maar heel erg weinig geld tot mijn beschikking.

Dat heeft als gevolg dat de fans mij geen geld zien uitgeven en ze worden, heel begrijpelijk, boos op mij daarom. Maar ik wil altijd talent en goede jonge spelers aantrekken! Ik heb dat altijd gedaan, kijk eens naar Robin van Persie en 'ZesNiet'! Maar ik heb nu nog minder geld tot mijn beschikking en kan er vrij weinig mee op de hedendaagse transfermarkt.

Ik heb een verzoek ingediend voor Eden Hazard, maar het ziet er naar uit dat deze –ik dacht Belgische- speler bij Lille blijft, begrijpelijk. Wie wil er dan ook voor mijn club spelen? Gross van de spelers zijn nog te jong om in een pub te stappen, laatste prijs dat wij kregen was tig jaar geleden en al het geld verdwijnt in een diep zwart gat.

Afijn MrLowenhart, ik denk dat je mijn kant nu wel begrijpt... en ja, ik wil investeren in talent en goede spelers, maar ik heb de middelen er nog niet voor. Ik ga weer opnieuw mijn best doen om deze club zo hoog mogelijk te doen eindigen, want laten we eerlijk zijn: De afgelopen jaren hebben wij boven ons eigen kunnen gepresteerd. En weet je wat? Dat gaat weer gebeuren!

Al zal de Champions League pittig worden tegen het altijd lastige Genk, ach... een avontuurtje moet kunnen.

Ik wens mijzelf en de Gunners het beste toe dit seizoen. Het zal lastig worden, maar niet onrealistisch in mijn ogen. Ik heb altijd gelijk, dat weet je toch? 11 Juli had ik nog gezegd... Nasri en Cesc gaan dit seizoen nergens heen en zullen Gunners blijven.

Met vriendelijke groet,

Arsène Wenger,
Coach en grootvader van Arsenal Football Club