Het jaar van de schone tour!

Wie had dat gedacht? Het hele najaar van 2012 en de daarop volgende winter stonden in het teken van doping. Sponsoren staakten hun steun en fans haakten af. 

Geheel ten onrechte is gebleken. 622 schone plasjes waren vrij van EPO, cortisonen, testosteron en al die andere paardenmiddelen. Alle renners reden 'paniagua', zoals Tyler Hamilton het zou zeggen. Lance Armstrong zou het waarschijnlijk de tour van de zwakkelingen noemen. Wij niet! Voor ons is het de tour van de helden. Onze helden!

Wat wij al jaren wisten is dit jaar bevestigd. De Nederlandse toppers kunnen wel degelijk meedoen voor het podium van de tour. Ze gebruiken alleen geen doping. Dit jaar is het bewijs geleverd. De tour is dopingvrij en de Nederlanders komen bovendrijven.

Bau en Lau waren de smaakmakers van de tour. Dumoulin de verrassing. Tankink degene met de grootste glimlach en Westra degene die zonder na te denken het langste rechtuit kon rijden. Daarnaast hadden wij de snelste sprinter in dienst en hebben we met het groen van Belkin de meeste frisse sponsor binnen gehaald en zorgde Veelers met een stunt nog voor de beste schwalbe.

Waarom we de tour dan niet gewonnen hebben? Tja, Contader had een te lichte fiets. Quintana komt uit Colombia en Froome scheert elke dag naast zijn beenhaar ook het overbodige vet weg op zijn lichaam.