Zonder spuug

Ze keken elkaar in de ogen, de spanning was te voelen. De laatste keer was al weer een paar jaar geleden en dit zou een avontuurtje worden van epische proporties. Ze waren er klaar voor, het voorspel was al de hele dag aan de gang en nu was het moment daar. Voorzichtig tastten ze elkaar af.

Een paar minuten later voelden ze plots een arm om hun nek slaan, en werden van achter in de knieën geduwd zodat ze met hun knieën naar de grond zakten, de armen stevig beetgepakt en achter de rug gehouden. Het haar werd stevig naar achter getrokken en geschrokken en met ongeloof keken ze naar wat er komen ging. Dit was toch hun huis? ze hadden ze nota bene te gast?

De eerste kwam al na 11 minuten na aanvang, haast voortijdig te noemen. De tweede volgde snel, en na een half uur waren er al vijf. Waar hield dit op? Dit was geen passie, dit was geen samenspel, dit was pure overheersing. De gezichten onherkenbaar bedolven en uitgelopen.

Waar ze gehoopt hadden op een feest waar aan weerszijden van genoten werd, was dit uitgelopen op een enkelzijdige vertoning van dominantie. Alsof het nog niet genoeg was geweest werden ze na een korte adempauze omgedraaid, en met het hoofd naar beneden gedrukt gingen er nog 2 in, hard en diep. χωρίς σάλιο/zonder spuug, zoals ze in het Grieks zeggen, en als Grieken zoiets zeggen dan weet je wat ze bedoelen.

Kort voordat ze uiteindelijk klaar waren was er nog een kleine opleving, wat opwinding dat de voorgaande gebeurtenis helaas niet kon vertroebelen. Druipend, vernederd en moeilijk lopend dropen ze af naar de douches, beschaamd omdat alles op camera was vastgelegd en de hele wereld meegekeken had.

Zo'n verlies gun je een gastland niet, maar ik kan niet anders zeggen dat de Duitsers met overtuiging gewonnen hebben en dat dit waarschijnlijk een historische wedstrijd is geweest die we met zijn allen nog lang zullen herinneren. Dikke knuffel aan de Brazilianen, welgemeende felicitaties aan de Duitsers en hopelijk kunnen we als Oranje het leed van de Brazilianen nog een beetje verzachten, maar daarvoor moeten we wel winnen, en hopelijk ondergaan we niet dezelfde behandeling die lijkt op iets Duits waar ze op de donkerdere hoekjes van het internet ook bekend om staan.