Frentzen rijdt misschien al in USA

Er bestaat een vrij grote kans dat Heinz-Harald Frentzen tijdens de volgende GP al Felipe Massa gaat vervangen. De Duitser werkt morgen, donderdag 19 september, mee aan zijn eerste test voor het team van Sauber. Als de resultaten dusdanig goed zijn is het mogelijk dat hij tijdens de GP van Indianapolis mee rijdt in plaats van de geplaagde Braziliaan.

De reden van de mogelijke coureurswissel is de straf die Massa is opgelegd na de GP van Monza. Hij werd gezien als schuldige in het ongeluk met Pedro de la Rosa. Zijn boete is dit maal niet van financiële aard; hij zal 10 plaatsen terug op de grid moeten starten in Amerika.

Peter Sauber over Heinz-Harald Frentzen: "De test van donderdag zal uitwijzen of Heinz in staat zal zijn om al in Indianapolis competitief voor de dag te komen", aldus Sauber. "Alles hangt dan ook af van de test."

De Duitser reageerde verrast op het aanbod: "Peter Sauber belde me maandag op, en informeerde me over de nieuwe situatie. Ik zou het heel leuk vinden als ik tijdens de volgende race al voor Sauber zou rijden", aldus Frentzen.