Uitslag GP van Amerika

De race:
En de een-na-laatste GP van het jaar zit er alweer op. In tegenstelling tot de verwachtingen, het circuit van Indianapolis wordt niet als spectaculair bestempeld, werd het geen saaie race. Gedurende lange tijd waren alle auto's in de strijd en er waren continue gevechten.

Ferrari was van meet af aan duidelijk het snelste. Beide Ferrari's reden direct weg, Coulthard kon nog enigzins volgen. Ralf Schumacher schakelde zichzelf en Montoya bijna uit door zich in de eerste bocht te verremmen. Hierdoor raakte hij zijn achtervleugel uit, Montoya verloor enkele plaatsen. Schumacher moest een rondje zeer rustig rijden en ging naar de pits voor een nieuwe achtervleugel, hij kon de race van achteren vervolgen.

Raikkonen haalde de streep dit weekend ook niet, hij blies zijn motor op. Coulthard leek het niet bij te kunnen benen, maar dat bleek onterecht. McLaren zat op een één-stop-strategie en Ferrari op een twee-stop-strategie. Hierdoor kon de Schot na de eerste stops van de Italianen goed volgen. Maar verderop in de strijd reden de scharlaken rode bolides van hem weg.

Uiteindelijk leek het een welbekende één-twee te worden; Schumacher één en Barrichello twee. Dit bleek heel anders uit te pakken... De Duitser ging wijd in de laatste bocht en liet zijn gas los. Barrichello kwam naast de Duitser en kwam met een voorsprong van 1 honderdste over de meet.

De uitslag:
1 R. Barrichello Brazilië Ferrari 1h31.07.934
2 M. Schumacher Duitsland Ferrari +0.010
3 D. Coulthard Schotland McLaren +7.798
4 J.P. Montoya Colombia Williams +9.910
5 J. Trulli Italië Renault +56.846
6 J. Villeneuve Canada BAR +58.311
7 G. Fisichella Italië Jordan +1
8 J. Button Engeland Renault +1
9 N. Heidfeld Duitsland Sauber +1
10 E. Irvine Ierland Jaguar +1
11 T. Sato Japan Jordan +1
12 O. Panis Frankrijk BAR +1
13 H. Frentzen Duitsland Sauber +2
14 M. Salo Finland Toyota +2
15 A. McNish Schotland Toyota +2
16 R. Schumacher Duitsland Williams +2