Sunderland rond met Ibrahimovic?

Sunderland heeft bij Ajax een bod uitgebracht om Zlatan Ibrahimovic in te lijven.
De Zweedse spits heeft aangegeven bij Ajax te willen blijven. "Maar je weet nooit wat er gebeurt", aldus de Ajacied in de Zweedse krant Expressen.

De 19-jarige spits staat in de belangstelling van de Premier League club, omdat zij na het vertrek van Niall Quinn nog geen goede vervanger hebben gevonden. De huidige spits Kevin Phillips heeft nog de nodige moeite het net te vinden.

Technisch Directeur Leo Beenhakker wilde geen verdere mededelingen doen over de hoogte van het bod. Geruchten zeggen dat het om een bedrag van 7 miljoen Engelse ponden (ongeveer 11 miljoen euro) zou gaan, maar Beenhakker houdt het op een "aanmerkelijk lager" bedrag. Ajax kocht Ibrahimovic in 2001 voor ongeveer 9 miljoen euro van Malmö IF.

Voor Beenhakker is een transfer onbespreekbaar, omdat het seizoen net begonnen is, en het geen doen is om nu nog een eventuele vervanger aan te trekken. Ibrahimovic zelf staat niet onwelwillig tegenover een transfer naar de Premier League, omdat hij bij Ajax niet op een basisplaats kan rekenen: afgelopen weekend speelde de Zweed slechts de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen FC Utrecht als invaller.