Schumacher beoordeelt collegae

Michael Schumacher heeft in een interview met de Italiaanse krant "Corriere della Sera" zijn naaste rivalen onder de loep genomen

hensenhans wist ons vandaag het volgende te melden

Zijn eigen seizoensstart mag dan bepaald niet gelukkig zijn, maar hij is nog altijd vol vertrouwen over zijn kansen voor het Formule 1-kampioenschap. Echter de oudste van de twee Schumachers is zeker niet blind voor de concurrentie. Hij gaf zijn oordeel over hen in een prominente Italiaanse krant.

Coulthard en Räikkönen
"Ik had absoluut verwacht dat de McLaren-rijders snel zouden zijn, hoewel niemand me aan het begin van het seizoen geloofde. Raikkonen is een zeer goede rijder en hij heeft veel potentieel, maar ik weet nog niet of hij of Coulthard mijn grootste rivaal zal zijn." Vooral over de vorm van de Schot is Schumacher erg verrast: "Hij rijdt veel vaker voor Raikkonen dan ik verwacht had."

Montoya en Ralf Schumacher
Williams-rijder Juan Pablo Montoya is volgens Schumi nog niet op een niveau waarmee hij voor de titel mee kan dingen. "Een beetje teleurstellend. Hij is nog niet zo verbeterd als ik verwacht had, maar hij belooft nog veel." Maar het is vooral ook de FW25 die een paar verbeteringen nodig heeft alvorens zowel Montoya of broer Ralf podiumaspiraties kunnen hebben: "Ralf heeft een moeilijke seizoensstart, maar de wagen is gewoon ook niet zoals ze hem graag willen hebben."

Barrichello
De vijfde titelrivaal voor de Duitser is uiteraard zijn eigen teamgenoot Barrichello. De Braziliaan heeft momenteel evenveel punten (8 punten) als Schumacher. "Het verbaasd me niks dat hij het zo goed doet. Hij is snel sinds de dag dat hij bij het team kwam. En hij is nog altijd beter aan het worden."

Alonso en Trulli
Renault-rijders Alonso en Trulli ziet Schumacher voor als nog niet als zijn grootste rivalen, maar hij is niettemin vol lof: "Alonso heeft me eigenlijk niet verrast. Ik was er al van overtuigd dat hij sterk zou zijn. Hij is een hele goede coureur en een heel aardig mens!". En over Trulli: "Hij is snel en competitief, maar heeft weinig geluk gehad."

De verrassing Webber
Schumacher is duidelijk als hem gevraagd wordt welke rijder hem het meest verrast heeft bij de start van het seizoen: "Webber. Hij is erg constant. Ik denk dat hij ondergewaarderd is."

Tot slot had Michael nog mooie worden voor Interlagos-winnaar Giancarlo Fisichella, maar hij vindt hem over het algemeen wat zwalkend. "Hij is erg goed en ik heb hem hoog zitten als coureur, maar in er zijn momenten dat hij wat minder constant rijdt."