[U]Onderzoek naar Ibrahimovic en Chivu

Voor Cristian Chivu en Zlatan Ibrahimovic zou de 1-0 nederlaag tegen Feyenoord nog een staartje kunnen krijgen. De openbaar aanklager van de KNVB gaat namelijk onderzoek doen naar het Ajax-tweetal.

Chivu maakte tegen het einde van de wedstrijd zich buitengewoon druk toen Song de bal niet teruggaf aan de Ajacied. Hij mistte de Feyenoorder op een haar na.

Zlatan velde directe tegenstander Gerard de Nooijer met een elleboogstoot. Vooralsnog ziet de aanklager geen reden om een onderzoek in te stellen naar de misdragingen van Wesley Sneyder. De jongeling greep Paul Bosvelt naar de keel toen deze Chivu wilde kalmeren.

Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk, die wél een rode kaart kreeg maar op het eerste gezicht ten onrechte, hoeft zondag het duel met FC Zwolle niet te missen. De aanklager neemt de zaak pas na Pasen in behandeling.

24/04/2003:
VI.nl meldt vandaag het volgende: De aanklager van de KNVB heeft Zlatan Ibrahimovic een schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing voorgelegd. Ajax-aanvoerder Cristian Chivu kreeg een voorstel van drie duels schorsing voor een vergrijp in dezelfde wedstrijd. Ibrahimovic en Chivu hebben tot vrijdag de tijd het schikkingsvoorstel te verwerpen danwel te accepteren. Ibrahimovic is reeds voorlopig geschorst, Chivu kan in geval van hoger beroep komend weekend wel in actie komen.

26/04/2003
Ajax is niet akkoord gegaan met de schikkingsvoorstellen die de aanklager betaald voetbal vrijdag aan Ibrahimovic en Chivu voorlegde. Daarnaast vroeg Ajax de tuchtcommissie van de KNVB geen voorlopige schorsing op te leggen aan Zlatan. De tuchtcommissie ging niet in op dit verzoek waardoor Zlatan de uitwedstrijd tegen AZ a.s. zondag zal moeten missen. [bron Ajax]