Teleurstelling bij McLaren

Het team van McLaren Mercedes, dat momenteel zowel het constructeurs- als het coureurskampioenschap leidt, stelde teleur tijdens de zaterdagkwalificatie van de GP op Imola.

Voor Kimi Raikonnen zag het er in het begin goed uit. "Helaas maakte ik een kleine fout bij de chicane bovenop de heuvel en dat kostte me wat tijd", zegt de klassementsleider, die vandaag plaats zes bemachtigde. "Ik denk dat ik een betere tijd had kunnen neerzetten. We hebben de prestaties van de auto sinds gisteren steeds verbeterd, dus ik ben benieuwd hoe het morgen gaat."

David Coulthard start morgen voor de tweede keer dit seizoen buiten de top tien. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Tot aan Rivazza ging het goed, want daar maakte ik een fout. Toen ik een blik op de telemetrie werpte, zag ik dat het me zeven tiende seconde gekost heeft."

"De eerste drie races hebben laten zien dat er van alles kan gebeuren. In het verleden presteerde ik gelukkig goed vanaf een lage gridpositie", meent Coulthard. "Toch gaat het niet makkelijk worden."

Teambaas Ron Dennis, die ooit monteur was bij McLaren, blijft optimistisch. "Het resultaat van de kwalificatie was geen grote verrassing. Helaas kostte Davids fout hem een aantal posities op de grid en ook Kimi maakte een klein foutje. Het is echter de race die telt en we moeten afwachten of onze strategie gaat werken."

McLaren heeft in het klassement voor de constructeurs maarliefst zestien punten voorsprong op de nummer twee, die in handen is van Renault.