Ferrari blij met pole en P3

Michael Schumacher start de Grand Prix van San Marino zondag van pole position. Het is de tweeënvijftigste keer uit zijn carrière dat hij alle andere coureurs achter zich laat. Teamgenoot Rubens Barrichello, die de vorige race de pole bemachtigde, start als derde.

"Vandaag heeft onze 'oude' auto bewezen wat het kan", zegt Schumi. "Toch wordt het interessant om te zien hoe de hoeveelheid brandstof de race beïnvloedt. Mijn ronde was niet perfect, omdat ik in de laatste sector rustig aan deed. Het is fijn om weer terug aan de top te zijn, zeker hier in Imola. Er wordt wat regen verwacht voor morgen, maar daar maken we ons niet zoveel zorgen over. Ik denk namelijk niet dat er allemaal riviertjes op het circuit zullen ontstaan, zoals in Brazilië het geval was."

Rubens Barrichello had het wat lastiger. "Kwalificeren is altijd moeilijk als je vlak voor het begin van de sessie problemen hebt. Omdat ik van de baan schoot tijdens de warm-up, kon ik de auto niet optimaal afstellen. Gezien de omstandigheden ben ik blij met mijn derde plaats, zeker omdat ik vanaf het schone gedeelte van de baan start. Het ziet er goed uit voor morgen."

De technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, ziet de race met grote verwachtingen tegemoet. "We hebben absoluut geen compromis moeten sluiten wat betreft de hoeveelheid brandstof om de pole op te eisen. We weten zeker dat we de juiste beslissing hebben genomen. Met Michael vooraan hebben we de kans om het goed te doen in de race."

Heel even wordt Brawn nog sentimenteel als het om de F2002 gaat. "Het is jammer dat we de nieuwe auto niet mee konden nemen, maar vandaag hebben we laten zien dat de F2002 nog steeds competitief is en we hopen hem morgen een waardig afscheid te geven."