Williams zeer tevreden met Schumi II

Ralf Schumacher is terug aan de top van het veld. Gisteren kwalificeerde hij zich met een verschil van veertien duizendste seconde achter broer Michael, die voor Ferrari de pole pakte.

Teambaas Frank Williams is vol lof over Ralf. "Hij heeft deze prestatie helemaal aan zichzelf te danken", zegt de teambaas. "Zijn moeder schijnt terminaal ziek te zijn en hij is nu met z'n broer daar naar toe gegaan. Dat is misschien wel voor de laatste keer, voor zover ik begrepen heb. Er ging een hoop in zijn hoofd om vandaag, maar toch vliegt hij."

Juan Pablo Montoya, die straks vanaf de vierde plaats vertrekt, leeft mee met zijn teamgenoot, maar denkt dat de situatie de gebroeders Schumacher extra motiveerde om de eerste twee plekken van de grid op te eisen. "Ik vind het heel zielig dat hun moeder ziek is," zei de Colombiaan. "Ik hoop dat ze gauw weer beter is. Het is wel een beetje vreemd dat ze op 11 september allebei zeiden dat ze zich niet konden concentreren, terwijl ze nu ineens helemaal vooraan staan. Misschien doen ze het voor hun moeder. Het is wellicht een extra motivatie voor hen."

Nu Ralf Schumacher eindelijk weer eens op een positieve manier van zich laat horen, zijn alle geruchten dat hij tijdelijk aan de kant gezet wordt ineens van tafel.

"Het is allemaal onzin", zegt Frank Williams. "We hebben gewoon een contract tot het einde van 2004 en we zijn absoluut van plan om ons daar aan te houden. Sterker nog: gezien zijn prestaties van vandaag, zou het dom zijn om dat niet te doen. Er bestaat geen twijfel over dat Ralf volgend jaar voor ons team rijdt."

De geruchten suggereerden dat Ralf Schumacher volgend jaar vervangen zou worden door Giancarlo Fisichella, die nu in een Jordan rijdt. Frank Williams zou met hem gaan eten, maar de Italiaan ontkent dat. "Ik heb gehoord van dat etentje, maar niemand heeft me uitgenodigd."