Weekend vol problemen voor Minardi

Na een slechte kwalificatie gisteren zat het Minardi vandaag weer niet mee.

Justin Wilson heeft de nodige pech tijdens de race als gevolg van problemen met de tankinstallatie. Tijdens zijn tweede stop krijgt hij wel nieuwe banden, maar komt er geen druppel benzine uit de tankinstallatie. Een ronde later doet het team een nieuwe poging maar helaas met hetzelfde resultaat en wordt Wilson achteruit de pitbox ingereden.

Heel Nederland zit op dat moment te duimen voor Jos, hopend dat het team de tankinstallatie toch nog op tijd klaar zal krijgen, want ook Jos zal nog naar binnen moeten komen. Tevergeefs; beelden van een gestrande Jos komen de huiskamer binnen.

Na afloop geeft Jos zijn uitleg; "Ik denk dat er problemen waren met de electronica, er was wat rook in de cockpit en ik denk dat er een box gesmolten is, ik rook verbrand rubber. Het waren electronische problemen met de versnellingsbak; hij zette hem automatisch in z'n neutraal. Einde oefening."

Al met al een bedroefend resultaat voor Minardi dit raceweekend, nu maar hopen dat ze het de volgende keer beter voor elkaar hebben.