Villeneuve naar Renault?

De geruchten doen de ronde dat Jacques Villeneuve zou graag bij een topteam rijden volgend jaar, maar het enige stoeltje dat vrij komt door een contracteinde is dat van David Coulthard. Coulthard zal echter winnen van Villeneuve in de strijd om het plekje bij McLaren.

Nu gaan de geruchten dat er op Imola gesprekken waren tussen Villeneuve en Renault-baas Briatore. Het lijkt allemaal te mooi voor woorden. De relatie tussen Villeneuve en zijn teamgenoot Jenson Button loopt niet al te soepel. Verder is Villeneuve ook niet al te tevreden over de betrouwbaarheid van zijn BAR en zijn manager, Craig Pollock, zou hem ook liever zien vertrekken bij BAR. Verder heeft BAR test-rijder Takuma Sato al meerdere malen gehint dat hij een racestoeltje zou hebben volgend jaar.

De Canadees zou Jarno Trulli moeten vervangen. Trulli zal worden ontslagen omdat hij niet goed genoeg presteerd in verhouding tot zijn jeugdige teamgenoot, Fernando Alonso, zo gaan de geruchten. Verder zou het vloeiende Frans dat Villeneuve spreekt in zijn voordeel zijn. David Richards, de BAR teambaas, ontkent echter dat Sato al een contract heeft voor volgend jaar en zegt dat de concurrentie tussen de twee BAR-rijders erg voordelig is. "Waarom zouden we dat willen veranderen?"