Verstappen: "Alles komt goed"

"Alles moet anders", zegt Jos Verstappen deze week in het Nederlandse F1-magazine RaceReport. Hij werkt hard om de Minardi te verbeteren, ook al weet hij dat dat niet zomaar gaat.

Na een lang gesprek tussen Verstappen en diens engineer Greg Wheeler enerzijds en de aërodynamici van Minardi anderzijds, blijkt dat beide partijen een andere visie hebben als het gaat om het verbeteren van de auto.

"Zij denken dat ze downforce vinden als de rijhoogte van de auto wordt aangepast", zegt Verstappen. "Op grond van mijn ervaring weet ik dat ze ongelijk hebben. Na vijf rondjes kan ik precies zeggen wat er mis is. Dat weten ze en daarom wordt er naar mij geluisterd. Daar ben ik blij om, want ik heb graag dat mensen met ideeën komen waarover ik mee kan denken", aldus de Nederlander.

Verstappen heeft het prima naar zijn zin bij Minardi. Niet voor niets wordt het kleinste team uit de F1 het gezelligste team van de hele pitstraat genoemd. Maar alleen gezelligheid is niet genoeg. "Misschien ben ik wel te fanatiek voor Minardi", zegt Jos. "Ik probeer iedereen in het team duidelijk te maken dat het wel degelijk beter kan, maar dat we daarvoor alles op alles moeten zetten."

Toch blijft Verstappen zoals altijd vertrouwen houden in de toekomst, of die nou bij Minardi ligt of bij een ander team.

"Ik weet zeker dat het goed komt."