MP4-18 misschien wel niet in 2003

Na het vele uitstellen van de introductie van de MP4-18 geeft Ron Dennis nu toe dat de nieuwe auto misschien wat teveel van het goede is voor 2003.

Nadat het team zag dat concurrent Ferrari een grote stap voorwaards deed, concludeerde McLaren dat ze een reuze stap zouden moeten maken in plaats van de auto rustig tot een volgende stap in de evolutie te verhogen. De nieuwe auto is echter nog steeds niet race-klaar en het zal zeker tot op Monza duren voordat de nieuwe bolide te zien zal zijn. En ook daar is de première nog niet zeker.

De MP4-18 heeft ondertussen twee keer de FIA crashtest gefaald. Verder wordt er gezegd dat de auto last heeft van trillingen in de motor en behoorlijke oververhitting. Dennis merkt op dat zijn team misschien de vooruitgang van Ferrari onderschat heeft. Verder denkt hij dat het beter was geweest om de MP4-17D al MP4-18 te noemen omdat de mensen nu nog denken dat McLaren met de oude auto rijdt terwijl de huidige auto "helemaal anders" is dan die van vorig seizoen.

Martin Whitmarsh, managing director van McLaren ziet ook de bui al hangen: "Ik gok dat het onhaalbaar wordt [om de MP4-18 in 2003 te rijden] als we de auto's naar Japan moeten verschepen."