Punten ronde 19

Vandaag was er de grootste ontsnapping in de Tour van dit jaar. Zestien renners gingen er van tussen, waarbij vijftien ploegen vertegenwoordigd waren. Het animo om ze te halen was dan ook niet groot. Te meer daar er hard gereden werd, liefst 49,9 km per uur.

Tburg won vandaag de etappe met 93 punten. Aars_Koek pakte de zilveren plek (91) en Doriko werd derde met 88 punten.

Voor het klassement had dit alles geen grote gevolgen. De lijst hield de adem in voor de slag van morgen. De tijdrit zal voor veel managers het moment zijn om zich naar de prijzen danwel voorbij de naaste concurrent te slaan.
Magerusz heeft nog steeds de beste papieren met een voorsprong van 48 punten op nummer twee wb. remcov en wb liepen andermaal op de lijstaanvoerder in. Er achter volgt een lint van renners, die het morgen moeten zien te maken. De tijdrit is direct van invloed op het eindklassement, welke ook nog eens zal meetellen zondag.

De kandidaten voor de sprint op de Champs Elysées zijn zoetjes bekend. Wie echter de tijdrit van morgen zal winnen. Wij weten het niet.

De redactie


Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB),
Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL),
Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis
Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS), Aitor Gonzalez (FAS),
Volodymir Gustov (FAS), Sven Montgomery (FAS), Nicola Loda (FAS), Ignacio
Guttierez (KEL), Antonio Tauler (KEL), Samuel Sanchez (EUS), Pierre
Bourquenoud (JEA), Eddy Mazzoleni (VIN), Lilian Jegou (CRE), Jimmy Casper (FDJ),
Stefano Zanini (SAE), Andréas Klöden (TEL), Angelo Furlan (ALE), Joseba Beloki (ONC), Stefano Garzelli (VIN), Tobias Steinhauser (GER), Jens Voigt (CRE), Stéphane Auge (CRE), Matthew Wilson (FDJ), David Etxebarria (EUS), Unai Etxebarria (EUS), Pietro Caucchioli (ALE), Danilo Di Luca (SAE), Torsten Schmidt (GER), René Haselbacher (GER), Raffaele Ferrara (ALE), Davide Rebellin (GER), Robert Hunter (RAB), Robert Fédrigo (CRE), Andrej Hauptman (VIN), Rik Verbrugghe (LOT), Marco Milesi (VIN), Fred Rodriguez (VIN), Leonardo Bertagnolli (SAE), Axel Merckx (LOT), Nick Gates (LOT), Remmert Wielinga (RAB) en Santiago Botero (TEL)