Wilson volgend jaar onzeker

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Justin Wilson heeft met zijn overstap naar Jaguar een groot risico genomen. Hij heeft geen zekerheid voor het volgend seizoen, en krijgt van zijn nieuwe team slechts drie races om zich te bewijzen. Na de Grand Prix van Italië zal over 2004 gesproken worden.

Antonio Pizzonia heeft maar elf races de tijd gehad om zich te bewijzen. Wilson mag dus in drie races laten zien dat hij het beter kan. "We hebben geen hooggespannen verwachtingen over Justin", verklaarde teambaas Tony Purnell. "In de eerste race moet hij wennen aan het team. Ik zie het zo dat Hockenheim zijn wintertest is. Hongarije wordt zijn Australië. Het gaat te ver om te verwachten dat hij in zijn eerste race al presteert, maar hij deed het goed bij Minardi."

"We moeten voor het einde van het seizoen een beslissing nemen", legt Purnell uit. "Het is een lastig verhaal, maar zo gaat het in Formule 1. Het is nooit simpel." "Drie races is niet veel, maar het is beter dan niets", zei Wilson gisteren na zijn kennismaking met de pers. "Ik denk daar helemaal niet over na. Ik ga gewoon verder met mijn werk en ga gewoon mijn uiterste best doen."

Overigens ontvangt Wilson geen salaris van Jaguar. Wel krijgt hij een bonus per gescoord punt. Om wat voor bedrag het gaat wordt niet gezegd. Eerdere geruchten dat het om 25.000 pond zou gaan worden ontkent. "Dit gaat niet over geld", aldus de Brit. "Dit is gewoon een kans om mezelf te bewijzen. Ik durf nog niet te zeggen hoeveel punten ik zal scoren, maar het zou geweldig zijn als ik er enkele zou kunnen pakken", vertelt Wilson. De 24-jarige Brit is één van de drie coureurs die dit jaar nog zonder WK-punten zit. De andere twee zijn Pizzonia en Verstappen.

"Mijn doel voor de eerste race in Duitsland is een redelijke prestatie neerzetten", probeerde Wilson te vertellen dat er niet teveel van hem verwacht moet worden. "Daarna zien we wel weer verder. Mark is een heel goede coureur. Ik verwacht niet dat ik hem in de eerste race kan verslaan. Ik wil er gewoon voor zorgen dat ik gunstig bij hem afsteek."