Strijd om de Groene trui

Het gevecht om de Groene trui resteert, de andere vaste prijzen lijken vergeven.

Lance Armstrong (US Postal) gaat op voor de Gele trui. Richard Virenque (Quick Step - Davitamon) heeft de Bolletjestrui. Denis Menchov (iBanesto.com) wint de Witte trui.

Robbie Mc Ewen (Lotto-Domo) heeft de beste papieren voor de Groene trui. Hij verdedigt morgen een voorsprong van twee punten op Baden Cooke (FDJeux.com). Op de achtergrond dingt ook Erik Zabel (Team Telekom) op 13 punten nog mee voor de trui. In de rit naar Parijs zijn twee sprintjes opgenomen waar 6, 4 en 2 punten te verdienen zullen zijn. Na 66 km en na 95 km. Op de eindstreep zal na 152 kilometer echter de definitieve beslissing vallen.

Een prijs van 100.000 euro voor de winnaar van het Centenaire klassement ligt in Parijs klaar. Momenteel leidt Stuart O'Grady (Crédit Agricole) het gelegenheidsklassement ter gelegenheid van 100 jaar Tour. Het klassement wordt samengesteld uit de finishklasseringen van de renners in de zes klassieke steden van de eerste Tour: Lyon, Marseille, Toulouse, Bordeaux, Nantes en Parijs. De winnaars in deze steden krijgen voorts naast de dagprijs een bedrag van 1903 euro cadeau.
Thor Hushovd (Crédit Agricole) en Fabrizio Guidi (Team Bianchi) op kleine achterstand lijken ieder echter goede kans te hebben de prijs op de streep in Parijs alsnog binnen te halen. Nummer vier Ullrich zal daarvoor waarschijnlijk tekort komen, alhoewel de Duitser deze Tour vrijwel altijd bij de eerste dertig renners te vinden was.