Nieuw miljoenentekort dreigt voor Vitesse

De financiële problemen van Vitesse zijn nog lang niet voorbij. NOS Teletekst meldt dat de club uit Arnhem door het uitblijven van een nieuwe hoofdsponsor en de tegenvallende verkoop van seizoenkaarten (30% minder dan vorig jaar) nu al met een tekort van 4,5 miljoen euro kampt. Volgens bestuurslid Jan Snellenburg moet Vitesse spelers verkopen.

"Als iemand een andere oplossing heeft: prima. Maar wij zien niet hoe we op andere zaken moeten bezuinigen", aldus de beleidsbepaler tegenover Omroep Gelderland. Trainer Edward Sturing wil de spelersgroep echter bij elkaar houden. "Zonder mijn toestemming gaat niemand weg", liet de coach al weten.

Vitesse moest deze zomer lang wachten op een licentie voor het seizoen 2003/2004, maar nadat de gemeente de club te hulp schoot, zag de toekomst er een stuk rooskleuriger uit. Met het reddingsplan is bijna dertig miljoen euro gemoeid. De gemeente Arnhem kocht voor 23,9 miljoen euro de Gelredome en de grond rond het stadion. Daarnaast werd een lopend krediet van 5,4 miljoen euro omgezet in een lening. Voorlopig zijn er echter nog genoeg kopzorgen voor de club die vorig seizoen ternauwernood de nacompetitie ontliep. De problemen zijn dermate acuut dat Vitesse vandaag de traditionele persdag afgelastte.