Toekomst Frentzen onzeker

Het contract dat Heinz-Harald Frentzen bij Sauber heeft getekend is aan het eind van dit seizoen afgelopen. Toch ziet de Duitser de toekomst van de renstal positief.

Teambaas Peter Sauber is al op zoek naar een vervanger voor Frenzen, het is dan ook waarschijnlijk dat zijn contract niet verlengd wordt. De geruchten lijken erop te wijzen dat ook Nick Heidfeld op zoek moeten naar een ander team. Als vervangers voor de beide coureurs uit Mönchengladbach worden Giancarlo Fisichella en Felipe Massa genoemd. Laatstgenoemde heeft vorig jaar ook al voor Sauber gereden.

Drievoudig Grand Prix winnaar Frenzen heeft bij de race op Silverstone aangegeven voorlopig niet over zijn toekomstplannen te willen praten, dit om misverstanden en complicaties te voorkomen.

Monte Field, de manager van Frenzen, gaf afgelopen weekend toe dat er aanbiedingen zijn, maar dat deze niet uit de Formule 1 komen. "We voeren gesprekken met andere teams. Het is werkelijk de vraag wat men als aanbieding beschouwen kan. Als het iets is dat vlak voor ondertekening staat dan zijn er geen aanbiedingen. Maar er zijn gesprekken, en Sauber heeft een optie. We zijn nog niet weg."