Pech voor Kiesa

Voor Nicolas Kiesa was zijn eerste competitieve F1optreden snel voorbij.

Door technische problemen met het het anti-stall systeem viel de wagen stil voordat de Deen de pits verlaten had. Hierdoor kon hij geen tijd neerzetten in de kwalificatie.

Kiesa had gehoopt dicht bij Jos Verstappen te komen nadat hij een foutloze training reed vanochtend. Het mocht echter niet zo zijn voor de debutant. Kiesa was erg teleurgesteld, maar verklaarde het incident als pure pech.

Ondanks het niet kwalificeren kijkt Kiesa toch vol overtuiging naar morgen. "We hebben geweldig werk verricht vandaag, dus we laten dit achter ons en proberen het morgen goed te maken." Teambaas Paul Stoddart was onder de indruk van de prestaties van zijn nieuwe pupil van vandaag. Hij is er van overtuigd dat Kiesa morgen meer zal laten zien.

Ook over het optreden van ex-pupil Justin Wilson was Stoddart erg te spreken. "Ik moet ook even zeggen dat iedereen bij European Minardi erg tevreden was nadat zij Justin als zevende zagen kwalificeren voor Jaguar. Dat laat maar weer zien dat het geloof in zijn talent gerechtvaardigd is."