Baumgartner voor Firman

Jordan heeft net voor de kwalificitie voor de Grand Prix op de Hungaroring bekend gemaakt dat Ralph Firman vervangen wordt door de Hongaar Zsolt Baumgartner.

Baumgartner is de eerste Hongaar die meedoet aan een Grand Prix. Hij heeft vanochtend de benodigde Superlicentie gekregen en kan daardoor meedoen met de kwalificitie die nu bezig is.

"Vanmorgen heeft het permanente bureau van de Formule Een Commissie unaniem besloten om Zsolt Baumgartner een Superlicentie te verstrekken, gebaseerd op zijn Formule Een testervaring bij Jordan dit seizoen en de FIA heeft het team toestemming gegeven Baumgartner in te zetten als coureur van wagen nummer 12 voor de rest van het weekend," aldus een persverklaring van Jordan.

Firman ging in de vrije training vanochtend hard van de baan, doordat de achtervleugel van de wagen loskwam. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek de Brit niet meer dan een gekneusde enkel aan de klap te hebben overgehouden. Jordan heeft de oorzaak onderzocht en stelt dat de kans op herhaling te verwaarlozen is.