Fans: 'Bezem door Oranje!'

De fans van Oranje zijn het eens over de manier om van de ergernis over het voetbal van het Nederlands elftal af te komen. De uitkomst van een enquete in opdracht van de regionale kranten gaf een duidelijke uitslag: Advocaat de bezem er door!

Het gezicht van voetbalpratend Nederland Johan Derksen had er afgelopen week in zijn wekelijkse column van het blad Voetbal International al een pagina over uitgemeten. Bondscoach Advocaat dient opruiming te houden in zijn selectie.

De enquete uitslag gaf weer dat 65% van de Nederlandse fans zich tegenwoordig meer ergeren aan het spel van Oranje dan vroeger. Liefst 72 procent vindt dat de internationals zich zowel in als buiten het veld gedragen als verwende miljonairs. Daaruit trok 51% van de ondervraagden de conclusie dat Advocaat geroutineerde spelers moet afdanken. Het zou hier bij voorkeur gaan om: Patrick Kluivert (32 procent), Clarence Seedorf (25 procent), Frank de Boer (20 procent) en Edgar Davids (14 procent).

Niettemin heeft Dick Advocaat nog altijd wel de meeste stemmers als het op het bondscoachschap aankomt, hij verslaat Johan Cruijff en Guus Hiddink. Het Nederlands elftal kan het gedeeld vertrouwen goed gebruiken in de aanloop naar de EK-kwalificatie wedstrijden met Oostenrijk (6 sep) en Tsjechie (10 sep).