List Barça toch te laat

Barça trapt komende nacht om 0.05 uur af in het thuisduel met Sevilla. Coach Frank Rijkaard hoopte met deze truuk alsnog over de internationals te kunnen beschikken.

Barcelona heeft veel spelers die aanstaand weekend in actie dienen te komen voor de EK-kwalificatie wedstrijd van hun land. Voor Nederland zijn Phillip Cocu, Michael Reiziger, Marc Overmars, Patrick Kluivert en Giovanni van Bronckhorst geselecteerd. Zij dienen zich echter onveranderd vanavond te melden in Noordwijk voor de voorbereiding op de interland met Oostenrijk. Voor Kluivert maakte het niet uit, hij is geschorst voor het duel van komende nacht.

Rijkaard en Ten Cate bleven echter niet geheel met lege handen achter. De Turkse doelman Rüstü en de Portugese aanvaller Quaresma zijn nu wel present. De socios kunnen voorts op een apart bijprogramma rekenen. Ze krijgen een picknickmand uitgereikt, met door de sponsors verstrekte etenswaren als gazpacho.

Tegenstander Sevilla is echter minder te spreken over het tijdstip van aanvang en geboden vertier. Coach Joaquín Caparrós: "Het lijkt me lulkoek dat ze de mensen gazpacho aanbieden. 's Nachts eet je geen gazpacho maar neem je een borrel".