Coulthard naar DTM?

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Hoewel David Coulthard heeft getekend voor nog een jaar bij McLaren meldt het blad RaceReport dat hij ook de DTM overweegt.

Vraag is dan natuurlijk waarom David Coulthard, die er in principe van verzekerd is dat hij volgend jaar bij een topteam in de Formule 1 kan rijden, richting DTM denkt. Misschien is hij van mening dat hij de jongere coureurs niet goed meer kan voorblijven, maar met 32 is de Schot nog niet echt oud. Toch doen er geruchten de ronde dat hij Jean Alesi gevraagd heeft naar zijn DTM-ervaringen.

Het zou ook nog kunnen dat Coulthard weet dat zijn Formule 1 einde nadert. Waarschijnlijk wordt zijn plek in 2005 door Juan Pablo Montoya overgenomen. Een Williams-woordvoerder gaf al aan dat de Colombiaan in 2005 niet meer bij Williams rijdt. Uit: "We zullen alles in het werk stellen om hem voor 2004 te behouden." blijkt dat Montoya mogelijk volgend seizoen al een andere werkgever wil, zijn manager zou al onderzoeken hoe hij onder het bestaande contract uit kan komen.

Dan wordt het helemaal leuk speculeren. Als Montoya bij Williams vertrekt moet daarvoor natuurlijk weer een vervanger gezocht worden. Jacques Villeneuve ziet een stoeltje bij Williams wel zitten, maar het team heeft zijn vizier op Mark Webber gericht. Onder invloed van Bernie Ecclestone zou Villeneuve dan bij Jaguar het stoeltje van Webber kunnen overnemen. Het contract van Justin Wilson, de andere coureur van Jaguar, loopt aan het eind van dit seizoen af. In zijn plaats zou, zo speculeert RTL Grand Prix, Jos Verstappen kunnen gaan rijden.