Willem II gaat bezuinigen

Willem II zal voor de komende drie jaar haar begroting bevriezen. Dit als gevolg van de algehele malaise in het Betaalde Voetbal.

Willem II wil daarmee reëel zijn en gezond blijven. "We zullen de spelers laten zien hoe de financiële vlag erbij hangt", zei penningmeester Mark Willems. "Wat is geweest kan niet meer. Als spelers de salarissen uit het verleden nog in hun hoofd hebben, dan is het moeilijk zaken doen. Aan de andere kant kiezen we met Willem II voor zekerheid. Wij hebben de lonen aan het eind van de maand nog altijd uitbetaald."

Het gevolg van de bevriezing is dat de huidige salarissen zo'n tien procent omlaag zullen gaan. Bij Willem II lopen momenteel tien spelers met een aflopend contract rond: keeper Geert de Vlieger, de verdedigers Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Youssef Mariana, Ozkan Ozkâya en Emile van de Meerakker, de middenvelder Tom Caluwé en aanvallers Dmitri Shoukov, Tarik Sektioui en Jattoo Ceesay. Zeven van deze tien spelers zijn vaste waarde in het elftal van coach Mark Wotte.