Elf meter Van Nistelrooij te ver

Ruud van Nistelrooij vergat vanmiddag om de topper tegen Arsenal op zijn naam te schrijven. De spits miste in blessuretijd een penalty waardoor Manchester United-Arsenal gelijk bleef (0-0).

Ruud van Nistelrooy was actief betrokken bij de twee momenten die de wedstrijd het meeste kenmerkten. In de 81e minuut besprong hij Patrick Vieira, die geïrriteerd reageerde en zijn tweede gele kaart in twee minuten kreeg vanwege een poging tot natrappen. Vieira kon daarop vertrekken. Manchester leek dat voordeel niet meer uit te buiten.

In de blessuretijd vergreep Martin Keown zich aan invaller Diego Forlán. Van Nistelrooij nam vervolgens de penalty. De bal kwam hard van de lat terug in het veld. Het is de tweede keer in successie dat Van Nistelrooij een penalty mist. Vorig seizoen miste hij vrijwel nooit.