[Vooruitblik]Deportivo-PSV

Vanavond om 20.45 uur gaat PSV in Estadio Municipal de Riazor te Coruña op jacht naar een punt tegen Deportivo la Coruña. Het duel staat onder leiding van Claus Bo Larsen. Het duel is het duizendste van de Nederlandse clubs in de Europa Cup (voor een ranglijst, zie VI).

Na de eerste verliespartij in eigen huis tegen Monaco, kunnen de Eindhovenaren zich nu geen tweede verliespartij veroorloven. Hiddink heeft aangekondigd zijn selectie op Deportivo aan te passen. De ploeg uit Coruna verloor weliswaar dit weekend ook in de competitie en verloor evenals PSV de koppositie, maar thuis is ze in de Spaanse competitie nog ongeslagen en heeft het een doelsaldo van 5-0.

Hiddink liet in de laatste training met hesjes zijn voorkeur al een beetje zien. Meest waarschijnlijk wordt Dennis Rommedahl aan de kant gehouden, in zijn plaats speelt Remco van der Schaaf. Hij wordt geacht de balans op het middenveld te bewaren. Tegen Monaco was dat het manco van PSV en was Van Bommel machteloos. Twee aanvallers en twee vleugelspelers zou bovendien zelfmoord zijn volgens Hiddink. In de verdediging zal Hiddink waarschijnlijk kiezen voor de herstelde Kevin Hofland. Jurgen Colin wijkt voor hem, die speelde tegen Monaco nog rechtsback.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus, Lee, Ooijer, Hofland, Bouma; Van der Schaaf, Van Bommel, Vogel, Park; Robben, Kezman.

De Spanjaarden zijn er op gebrand te winnen. Het gelijke spel tegen AEK Athene maakte geen indruk in Spanje. Enkel overwinningen tellen voor het bereiken van de tweede ronde.

Deportivo kan vanavond niet beschikken over linksback Enrique Romero. De speler werd afgelopen zaterdag gebeten door een slang, die hij wilde oppakken. Hij is daar nog niet voldoende van hersteld. Joan Capdevila speelt in zijn plaats. Voor de rest is Coruña compleet.

PSV en Deportivo la Coruña kennen elkaar alleen van een Spaans toernooi in 1997. Destijds werd het 2-2, na strafschoppen wonnen de Spanjaarden. De goals voor PSV kwamen van Igor Demo en Peter Möller. Claudio en Jensen misten vervolgens een strafschop.