Renault hoopt op stap voorwaarts

Bij Renault hopen ze komende week in Imola een stap voorwaarts te kunnen zetten. Met een nieuwe motor en nieuwe aerodynamische onderdelen zou de auto beter moeten presteren.

Jarno Trulli vertelde: "De nieuwe motorspecificatie is een goede ontwikkeling op alle gebieden: er is meer vermogen, betere koppeling en in totaal er beter mee te rijden. Eveneens hebben we wat ontwikkelingen aan het chassis. Het is voor een rijder moeilijker die kleine stappen aan te voelen, maar de stopwatch heeft de resultaten uit de windtunnel bevestigd."

Volgens testcoureur Franck Montagny is de nieuwe motor sneller, maar daardoor ook iets minder stabiel: "Omdat je sneller door de bochten gaat, voel je dat de wagen niet zo stabiel is als zijn voorganger. Je moet wat voorzichtiger zijn. De motor is heel verschillend dan die we gebruikten in de R23. We hebben meer kracht maar wat ik onmiddellijk voelde was dat de kracht beter verdeeld wordt. Ik was ook blij om direct te mogen testen met de B-versie die het team in Imola zal gebruiken."