Valencia: 'arbitrage op hand Real'

Voorzitter Jaime Orti van CF Valencia heeft zich dit weekend opnieuw uitgelaten over de partijdige arbitrage in de Primera Division. Er loopt onderwijl nog een rechtzaak van supporters tegen de voetbalbond naar aanleiding van een gegeven strafschop in de uitwedstrijd tegen Real Madrid.

Orti zag zondag Valencia in het eigen Mestalla met 2-2 gelijkspelen tegen Real Sociedad. Bij de stand 0-0 werd een doelpunt van de thuisploeg 'onbegrijpelijk' afgekeurd. Vervolgens bedeelde de arbiter van dienst Sociedad een 'goedkope' strafschop. In de laatste minuut wist daarop Mista nog een punt te redden voor Valencia, dat daarmee Real nog juist op doelsaldo van de koppositie afhoudt.

Na het laatste fluitsignaal was het publiek furieus naar de scheidsrechter, al was het met de zakdoek. Trainer Denoueix van Real Sociedad kon niet ontkennen dat zijn ploeg bevoordeeld werd: "Die strafschop had ik zelf waarschijnlijk niet gegeven, maar ja ik ben er ook niet om te kijken of er sprake is van een strafschop". De uitslag was volgens de trainer echter niet onverdiend.