GP Silverstone in gevaar

Silverstone is na dit jaar niet meer zeker van een Grand Prix. Interpublic, de promotor van de race, heeft 93 miljoen dollar betaald om het contract met Formula One Management (FOM) na de race van dit jaar af te kopen.

Interpublic zal de race volgens het contract tot 2015 moeten promoten. Volgens berekeningen van Interpublic zal dat tot dat tijdstip ongeveer 460 miljoen gaan kosten. Het reclamebureau zal de lease-overeenkomst met Silverstone Motorsport Ltd., dat loopt tot 2007, wel nakomen.

"Vanaf het moment dat ik het bedrijf leid, ben ik altijd duidelijk geweest over het feit dat het niet gepast is voor ons om in de autosport actief te zijn als organisator of eigenaar. We zijn dan ook blij dat we een stap dichter zijn bij ons vertrek uit de autosport", zegt bestuursvoorzitter David Bell van Interpublic.

Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor Silverstone. Het lot van de Grand Prix ligt in handen van Bernie Ecclestone. Bernie wil dat het circuit grondig wordt verbouwd, anders zal het circuit van de kalender worden gehaald.