Uitslag tweede kwalificatie Imola

Jenson Button heeft tijdens de tweede kwalificatie de snelste tijd gereden. Hij mag van pole position vertrekken, net voor Michael Schumacher, die van de tweede plaats mag vertrekken.

De tweede kwalificatie begon slecht voor Zsolt Baumgartner . Hij schoot van de baan en wist slechts een 1:46.299 als tijd neer te zetten. Bruni reed een aardige tijd, maar de Jordan's wisten wederom Minardi te verslaan.

Achtereenvolgens Klien en Massa wisten de snelste tijd neer te zetten en zo daalde de tijd steeds meer in de richting van de 1 minuut 20. Fernando Alonso pakte vervolgens de snelste tijd af. Da Matta wist daar niet aan te komen.

Trulli eindigde op ruim één tiende van teamgenoot Alonso. Mark Webber nestelde zich tussen de Renault's in, met een ronde die één seconde sneller was dan die van teamgenoot Christian Klien.

Panis had op weg naar zijn vliegende rondje problemen met zijn auto. Hij startte gewoon aan zijn rondje, maar eindigde slechts tussen Massa en Klien in. Kimi Räikkönen had wederom motorproblemen en brak zijn kwalificatie af, waardoor hij geen tijd wist neer te zetten. Komende nacht zullen ze bij McLaren zijn motor gaan verwisselen.

Sato reed een goede ronde, maar door een fout in de laatste sectie wist hij net niet aan de tijd van Alonso te komen. De daaropvolgende man was Rubens Barrichello. Hij ging met viertiende van een seconde onder de tijd van Alonso door. Fisichella had na een goede eerste kwalificatie daarna moeten rijden, maar kwam niet de baan op. Hij had een tijdstraf gekregen, vanwege het negeren van een gele vlag in de ochtendtraining en besloot geen kwalificatie te rijden.

Jenson Button reed een zeer goed rondje en bewees zijn nieuwe status als topper. Hij reed bijna zeventiende van een seconde van de tijd van Barrichello af en was de eerste man in de 1 minuut 19. Coulthard stelde teleur en reed een tijd tussen die van Da Matta en Massa in.

Michael Schumacher leek sneller dan Button, maar maakte in de laatste sectie een fout. Daardoor verloor hij tijd en moet hij dit keer de pole aan Button laten. Ook broer Ralf Schumacher kon niet aan de tijd van Button komen. Montoya was de laatste die Button van de pole af kon houden. Hij redde het ook niet en reed de derde tijd.

De gehele uitslag kan je hier vinden.