"McLaren heeft nog lange weg te gaan"

Het zal nog tot het eind van dit seizoen duren voordat McLaren weer in de top van de Formule 1 heeft plaatsgenomen. Dat zegt teambaas Ron Dennis.

McLaren kent al vanaf de start van het seizoen grote problemen. Ook de kwalificatie voor de Grand Prix van San Marino voorspelt niet veel goeds. David Coulthard werd elfde, Kimi Räikkönen had een motorprobleem en moet achteraan het deelnemersveld starten.

Toch zal het team er weer bovenop komen, voorspelt Dennis. "We zijn een sterke organisatie en we zullen sneller terugkeren naar concurrerende positie dan de meeste mensen denken," aldus de teambaas. Het team heeft dit weekend een reorganisatie van het bedrijf aangekondigd, maar het zal nog even duren voor de coureurs hier iets van merken.

Er moet eerst een betere wagen en motor komen. De Mercedesmotor wordt door velen gezien als de boosdoener. Hij heeft te weinig vermogen en is onbetrouwbaar. Toch is de wagen zelf ook moeilijk te besturen in bepaalde bochten. De wagen wordt momenteel getransformeerd naar een B-versie, maar die zal niet eerder klaar zijn dan tijdens de Grand Prix van Duitsland op 25 juli.

"Coureurs weten vanaf het moment dat ze in de Formule 1 komen alles over het op-en-neergaande karakter van de sport," aldus Dennis. "We weten dat de problemen die we momenteel hebben niet door de coureurs worden veroorzaakt, maar zij moeten hun best blijven doen en geduldig zijn. Het zal een tijd duren, maar we zullen telkens beter worden, op allerlei manieren. Als het simpeler dan dat zou zijn, zouden we er al eerder iets aan hebben gedaan."