Ferguson baalt van Olympische Spelen

Steeds meer coaches uiten hun wrevel over het moeten afstaan van spelers voor de Olympische Spelen. Na Gullit heeft ook Manchester United-manager Alex Ferguson zijn boosheid geuit.

De manager van Manchester United baalt ervan dat Cristiano Ronaldo en Gabriel Heinze naar de Olympische Spelen afreizen voor het voetbaltoernooi. Helemaal omdat beide spelers deze zomer al een toernooi speelden. Ronaldo nam deel aan het Europees kampioenschap en Heinze aan de Copa América.

Ferguson vreest dat naast dat de spelers de voorbereiding en het begin van de competitie missen, ze ook daarna te vermoeid zullen zijn. Ferguson zei: "We moeten Ronaldo twee maanden vrij geven als hij terugkomt. Hij zou daarom pas in november weer beschikbaar zijn. Dat is belachelijk."

Ronaldo zelf begrijpt de boosheid wel: "Hij beschermt zijn belang. Het is logisch dat hij wil dat ik voor Manchester United speel, maar ik wil deelnemen aan de Olympische Spelen. Deelname aan de Olympische Spelen is een unieke kans. Ik ben opgetogen om in Athene Portugal te vertegenwoordigen. Ik ben van plan dat ook te doen."