Uitslag Grand Prix van Duitsland

De Grand Prix van Duitsland is gewonnen door Michael Schumacher. Van het begin tot het einde van de race liet hij zien dat niemand aan hem en zijn Ferrari kan tippen.

Michael Schumacher vertrok van pole en pakte meteen de eerste plaats. Achter hem vonden er bij de start veel verplaatsingen plaats. Juan Pablo Montoya had een slechte start en de Renault's opnieuw geweldige starts. Kimi Räikkönen hield zijn derde plaats vast. In een van de eerste bochten botste Barrichello zijn voorvleugel eraf, waarna hij na een pitstop aan de achterkant van het veld kwam te rijden.

Räikkönen haald al snel Fernando Alonso in en schoof door naar de tweede plaats. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de eerste pitstops voor vrijwel het hele veld. Jenson Button startte van de dertiende plaats, maar reed langer door, waardoor hij flink wat plaatsen kon pakken. Räikkönen kon verrassend genoeg Schumacher goed volgen tot het ongeluk weer kwam. Het middenstuk van zijn achtervleugel brak af, waardoor hij er hard af vloog.

Schumacher reed daardoor geheel onbedreigd aan de leiding. Alonso en Button kwamen in een gevecht voor de tweede plaats terecht. Button viel aan, maar Alonso verdedigde stevig. Dit spectaculaire gevecht werd pas na de derde pitstop definitief beslist door een mooie inhaalactie van Button.

Mark Webber wist deze race verrassend goed mee te doen en uiteindelijk de zesde positie te behalen. Antonio Pizzonia, in dit seizoen de nieuwkomer in deze race, reed een stabiele race en wist de zevende plaats te behalen. Zoals de hele race al duidelijk was, wist Michael Schumacher uiteindelijk te winnen.

Volledige uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:23:54.848  
2 Jenson ButtonBAR Honda  + 8.388  
3 Fernando AlonsoRenault F1  + 16.351  
4 David CoulthardMcLaren Mercedes  + 19.231  
5 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  + 23.055  
6 Mark WebberJaguar Racing  + 41.108  
7 Antonio PizzoniaBMW Williams F1  + 41.956  
8 Takuma SatoBAR Honda  + 46.842  
9 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  + 1:07.102  
10 Christian KlienJaguar Racing  + 1:08.578  
11 Jarno TrulliRenault F1  + 1:10.258  
12 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 1:13.252  
13 Felipe MassaSauber Petronas  + 1 ronde  
14 Olivier PanisToyota Racing  + 1 ronde  
15 Giorgio PantanoJordan Ford  + 3 ronden  
16 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  + 4 ronden  
17 Gianmaria BruniMinardi F1  + 4 ronden  
- Nick HeidfeldJordan Ford    motor
- Cristiano da MattaToyota Racing    lekke band
- Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes    achtervleugel