"Veranderingen kunnen F1 in crisis storten"

De vele veranderingen die op stapel staan in de Formule 1 kunnen de sport in een crisis storten. Dat zegt de managing directeur van McLaren, Martin Whitmarsh.

Max Mosley, president van de FIA, wil dat de nieuwe regels komend seizoen ingaan. Hij heeft de F1-bazen gevraagd om met nieuwe regels te komen. Doen ze dit niet, dan zal de FIA nieuwe regels opleggen.

"We zijn het niet eens met de wijzigingen die zijn voorgesteld. We vinden dat het er teveel zijn en denken dat dit slecht is voor de Formule 1. We kunnen het onszelf niet veroorloven dat we een crisis veroorzaken door veranderingen zo snel door te voeren," aldus Whitmarsh. "Als je de kosten in de Formule 1 binnen de perken wilt houden moet je op zijn tijd nieuwe regels hebben, anders moet je er op anticiperen en kost het meer geld. We steunen het proces en het tijdsschema niet, maar we snappen wel waarom mensen veranderingen willen doorvoeren."

Minardi-baas Paul Stoddart is eveneens niet blij met de situatie. Hoe langer het namelijk duurt voordat er een overeenkomst is, hoe meer nadeel de kleinere teams ervan zullen ondervinden. "We zijn ons niet aan het voorbereiden op de bouw van een nieuwe wagen en daar is een goede reden voor, we kunnen ons niet veroorloven een foute keuze te maken." Stoddart hoopt dat er rekening gehouden wordt met de kleine teams wanneer er eindelijk een overeenkomst wordt gesloten.