Ecclestone: Schumi maakt F1 niet saai

Bernie Ecclestone heeft tegengesproken dat de dominantie van Michael Schumacher slecht is voor de Formule 1. Hij deed dat kort voordat de Duitser zijn zevende wereldtitel veiligstelde.

Volgens Ecclestone was de sport zonder Schumacher slechter afgeweest. "Sommige mensen zeggen dat het saai is als één persoon alles wint, maar een sport groeit altijd als er iemand domineert," aldus de F1-baas. "Er zijn er die zeggen dat het saai is, maar je zou eigenlijk met je armen over elkaar moeten zitten en hem moeten bewonderen. Michael is een superster, en als je met mensen over de Formule 1 spreekt zullen ze allemaal zijn naam kennen. Zonder Michael zou de sport over de hele wereld niet half zo populair zijn. Mensen moeten hem dankbaar zijn voor zijn succes."

De F1-baas vervolgde zijn verdediging met een vergelijking tussen Schumacher en andere sportsterren. "Als je een persoon als Michael in een sport hebt is het zoveel gemakkelijker om die te promoten. Mensen houden van supersterren en zij zijn essentieel voor een sport om te groeien, omdat ze een merk worden." Ecclestone wees op Tiger Woods bij het golf en Pete Sampras bij het tennis. Doordat mensen hen wilden zien winnen groeiden hun sporten.

Ecclestone denkt niet dat het breken van records Schumacher al veertien jaar in de Formule 1 houdt. "Natuurlijk wil hij alle records, maar Michael zal ophouden als hij er geen plezier meer aan beleeft. En als hij dat doet hebben we een aantal coureurs op de grid die zullen strijden om zijn titel, en die van nieuwe superster."