RBC traint bij boer Mies

De grootste zorg voor algemeen directeur Alex de Coninck van RBC Roosendaal is niet de selectie, maar het officiële trainingsveld. RBC traint ieder jaar noodgedwongen bij ‘boer Mies’, daar het trainingsveld niet voldoet.

‘Boer Mies’ heeft een boerencamping onder Rucphen met daarbij een stel grazige weiden. In tegenstelling tot het trainingsveld blijft het regenwater daar niet op staan en staat er altijd gras op. Voorzitter De Coninck heeft hoofdaannemer Oranjewoud, die het onderhoud van het eigen trainingsveld van RBC verzorgt, nu voor de laatste maal aangespoord de zaak speelklaar te krijgen. De selectie is het reizen van Roosendaal naar Rucphen spuugzat. Men kan er tevens niet douchen of verzorgd worden na elke training. Dat kan pas bij het stadion geschieden.

De oorzaak van de slechte staat van het veld zou een ondoordringbare bodemlaag zijn. Voordat er wat aan verandert zal er echter nog wel even moeten worden gevochten. De Coninck: "Het meest simpel is het veld af te graven en compleet te vernieuwen. Maar dan praat je over veel geld. Met een tonnetje in euro’s ben je er niet. Eén ding is zeker: ik ga niet betalen, als RBC zijnde." De aannemer denkt daar echter heel anders over: "Afgraven en opnieuw aanleggen? Zo ver zijn we echt nog niet hoor. Dat lijkt me een ietwat voorbarige conclusie. De aanleg is goedgekeurd door NOCNSF. Verder wil ik er, zolang we in gesprek met RBC hierover zijn, liever weinig over zeggen."

De spelersselectie van RBC wacht af. Het probleem speelt reeds vier jaar.


Ikedia bij 'boer Mies'