Adriaanse vergrapt door PAOK

Trainer Co Adriaanse van AZ eiste na spionage bij de laatste wedstrijd van tegenstander PAOK Saloniki reglementair de wedstrijdbal op. Hiermee werd in Alkmaar geoefend. De bal blijkt nu echter niet dezelfde als waar vanavond mee gespeeld zal worden.

Adriaanse kan er wel om lachen, "Ik heb inderdaad niet gevraagd om de bal waarmee wij tegen PAOK spelen." PAOK speelde de bekerwedstrijd bewust met de Fevernova, de bal die op het WK 2002 van Japan en Korea werd gebruikt. Tegen AZ speelt men echter met de bal van Euro 2004 de Roteiro (zie foto) van Adidas.

Iets werd de trainer nog wel duidelijk uit zijn verkenning, de Grieken zijn nog niet aan de competitie begonnen en zijn derhalve nog niet zover op gang als zijn eigen ploeg. Statistisch is er ook verschil. PAOK speelde de afgelopen zeven seizoenen achter elkaar europees, AZ in 22 jaar niet één. Adriaanse hoopt op een goed resultaat in Thessaloniki. Hij mist daarbij spits Ali Elkhattabi, die niet durft te vliegen, waarschijnlijk speelt Martijn Meerdink in zijn plaats.