Motorbouwers doen nieuw voorstel

In een door de FIA belegde vergadering met de zeven motorbouwers zijn BMW, Mercedes-Benz en Honda met een nieuw voorstel voor de dag gekomen voor veranderingen wat betreft motoren voor volgend seizoen.

De FIA hoopt snel met de verschillende partijen tot overeenstemming te komen wat betreft reglementswijzigingen. Een moeilijk punt blijven de motoren. De FIA wil een regel invoeren die teams verplicht volgend jaar twee race-weekeinden met motoren te doen. Het jaar daarop zouden eventuele verdere beperkingen aan de motoren kunnen worden opgelegd.

De motorbouwers zien weinig in het plan van de FIA om twee races met een motor te moeten rijden. BMW, Mercedes-Benz en Honda kwamen nu met het plan om een motor de zaterdag en zondag van een race, de tests tussen races in en de vrijdag van het volgende race-weekend mee te laten gaan. Dat zou twee zaken regelen. De motor moet langer meegaan en het testen wordt beperkt.

Het plan werd volgens bronnen die bij de vergadering aanwezig waren met weinig enthousiasme ontvangen. Verschillende mensen vrezen dat door een dergelijke regel tijdens de vrijdagtrainingen weinig meer zal worden gereden. Toch werd wel gezegd dat de vergadering constructief is geweest en men dichter bij elkaar is gekomen qua standpunten.