Eind maart beslissing Verstappen

Jos Verstappen verwacht eind deze maand meer duidelijkheid over het vervolg van zijn racecarrière. De kans is groot dat hij in de Amerikaanse Champ Car-serie aan de slag kan, maar net zoals in de Formule 1 lijkt ook nu geld het grootste struikelblok te zijn.

Verstappen is al tijden in onderhandeling met verschillende teams in de Champ Cars. Hij vertelt op zijn website: "Ik wil zo hoog mogelijk racen en de Champ Car-serie is een klasse waar ik me wel thuisvoel. Ik hoop dat ik eind maart goed nieuws heb, ik sta te popelen om weer gas te geven."

Het verzamelen van genoeg sponsors lijkt nu nog de grootste drempel te zijn voor een contract in Amerika. Verstappen: "Het valt niet mee om het geld bij elkaar te krijgen, terwijl het voor de sponsors toch aantrekkelijk moet zijn. De Champ Car-serie staat garant voor spektakel en spanning en als ik daar rij en de races worden via RTL 5 uitgezonden, zijn de sponsors verzekerd van veel exposure."

Deze week is via de website van RTL 5 uitgelekt dat deze zender een aantal of wellicht alle races van de Champ Car-serie zal uitzenden. Vaststaat dat er een terugkerend televisieprogramma zal worden gewijd aan de raceklasse.