Coria en Nadal in finale Monte Carlo

De finale van het Tennis Masters Series toernooi in Monte Carlo gaat tussen Guillermo Coria en Rafael Nadal.

Zoals verwacht kwamen de gravelspelers ver in het toernooi. Veel verrassingen waren er niet. In de eerste ronde versloeg Mariano Puerta nog wel Carlos Moya, maar zo'n grote verrassing was dat niet want Puerta is in vorm. De kwartfinales bestonden dan ook uit de echte toppers zoals Nadal, Coria, Ferrero, Gaudio, Ferrer en Federer.

Toch kwam Federer niet verder want de verrassing van het toernooi Richard Gasquet versloeg Federer (tweede verlies dit jaar). In de halve finale leek de jonge Fransman weer voor een stunt te zorgen tegen Rafael Nadal, maar verloor in drie sets: 7-6(6), 4-6, 3-6.

In de andere halve finale versloeg Guillermo Coria de Spanjaard Ferrero: 6-2, 7-5. Toch mag Ferrero terugkijken op een goed toernooi en mag hij zich onder het rijtje favorieten scharen voor Roland Garros. Coria staat voor de derde keer in de finale van Monte Carlo en kan zijn eerste titel van 2005 winnen. Als Nadal wint is hij de jongste speler sinds 18 jaar die een Tennis Masters Series titel binnenhaalt.