Geen nieuw contract Den Bakker

Maarten den Bakker zal moeten vertrekken bij Rabobank. De 36-jarige coureur heeft van manager Theo de Rooij te horen gekregen dat Rabobank gaat verjongen.

In dat verjongingsproces is geen plaats meer voor de ervaren Den Bakker. Ook in 2004 kreeg Den Bakker al te horen dat er geen plaats meer voor hem was bij de Nederlandse quipe. Toen kreeg hij echter toch een contract, vooral op aandringen van twee andere anciens: Dekker en Boogerd. Ondanks dit slechte nieuws denkt Den Bakker, die twee weken geleden nog een rit won in de Ronde van Oostenrijk, niet aan stoppen: ”Ik heb nog zin om te koersen. Het is echt niet zo dat ik in de finale van een koers plotseling bedenk dat ik al 36 ben. Leeftijd zegt niets.”

Den Bakker rijdt al vanaf 1998 voor Rabobank. In dienst van die ploeg boekte hij enkele mooie successen. Hij werd 2e en 4e in de Amstel Gold Race en 3e in Luik-Basten-Luik. In 1999 werd hij Nederlands kampioen op de weg. Voor zijn periode bij Rabo fietste Den Bakker voor PDM en TVM. Al vanaf 1990 is hij beroepswielrenner.