Mon carnet de Tour (7) (Tourdagboekje)

"Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour."

Voor een keer kunnen we het zeggen, Parijs is niet ver meer, nog 84 kilometers welgeteld. Tenminste nog 84 kilometers feestvieren, champagnedrinken en rondtoeren op een toeristentempootje tot ze voor het eerst deze Tour de "eeuwige lichtstad" binnenrijden, want daarna volgen nog 60 kilometers van vlammen over de kleine kasseitjes van 's werelds mooiste boulevard. Je tv inschakelen midden de middag en genieten, dat is de boodschap morgen. Tenminste voor jullie, want zelf trek ik nog zelf richting de Tourkaravaan. Lance afscheid zien nemen van het wielrennen, zo'n heuglijk moment willen we niet missen, nietwaar?

Alle teerlingen zijn na vandaag geworpen in deze Tour, zoveel is duidelijk, maar daarover gaan we het vandaag nog niet te veel hebben, mijn nabeschouwing mag je in de loop van de komende week verwachten. Maar na wat we vandaag te zien kregen gaan we het toch eens hebben over professionalisme.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnspagina