Nadal wint in Stuttgart achtste titel in 2005

Rafael Nadal heeft zijn achtste toernooizege van 2005 binnen. De pas 19-jarige Spanjaard won heel gemakkelijk van Gaston Gaudio in de eindstrijd van de Mercedes Cup in Stuttgart: 6-3, 6-3 en 6-4.

Op voorhand leek de wedstrijd een mooi affiche: de winnaar van Roland Garros 2005 tegen die van 2004. Er ontspon zich ook een aardige partij met mooie rally’s, dropshots en lobjes, maar het was telkens Nadal die aan het langste eind trok. Zo ging de Argentijn twee keer door de service van Nadal heen, maar brak de Spanjaard telkens meteen weer terug. Nadal vond de uitslag de verhoudingen geweld aandoen: ”Ik won dan wel in drie sets, maar de partij was erg spannend. Gaston is op gravel één van de beste spelers van de wereld.”

De cijfers van Nadal beginnen intussen duizelingwekkend te worden. Hij is momenteel 34 wedstrijden achtereen ongeslagen op gravel. Bovendien won hij in Stuttgart zijn achtste titel van dit seizoen en heeft hij zich ook gekwalificeerd voor de Masters Cup in november. Alleen Federer was al zeker van een ticket voor het toernooi in Shanghai.