Alonso: "Kimi is gewoon sneller"

Tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Duitsland gaf winnaar Fernando Alonso toe dat hij de snelheid niet had om Kimi Räikkönen bij te houden.

"De auto was goed, de balans was bijna perfect, en het ging goed. We waren competitief, maar Kimi was sneller. De race was saai toen Kimi uitviel, de overwinning was binnen. Het gehele weekend was McLaren dominant, we moeten de volgende races ons bewijzen. McLaren heeft gewoon een betere package op het moment, maar een race duurt 70 rondes, en niet 40…," aldus de Spanjaard.

Alonso zei verder dat hij prima op koers ligt voor het behalen van zijn eerste wereldkampioenschap. "Nu na 13 races kom ik dichter en dichter bij het kampioenschap. Tot nu toe gaat alles goed, dus probeer ik gewoon deze vorm vast te houden. Deze race in Duitsland was goed voor de punten en het kampioenschap. Als we de races blijven uitrijden en niet uitvallen, denk ik dat het voor mijn concurrenten moeilijk wordt mij te verslaan in de strijd om het kampioenschap."