Schumacher geeft het op

Zevenvoudig, en regerend, wereldkampioen Michael Schumacher heeft sinds gisteren de strijd om de titel opgegeven. Hij wist gisteren zijn Ferrari als 5e over de streep te brengen en scoorde daarmee slechts 4 punten.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de Duitser zelf wilde nog van niets weten. Tot gisteren dus, de problemen van de Italiaanse renstal werden tijdens de thuis-Grand Prix van Schumacher weer pijnlijk duidelijk. Een derde plaats in de race leek nog even tot de mogelijkheden te behoren, maar toen de race over de helft heen was zakte 'Schumi' terug tot een vijfde plek.

Met zijn vijfde plek in Duitsland vond hij het dan ook het moment om toe te geven dat hij dit jaar geen wereldkampioen meer zal worden. "Ik denk dat het voor mij zinloos is om dit jaar nog voor de titel te strijden" aldus Schumacher. "We kijken het hele jaar al tegen een achterstand aan, maar ik was heel lang van mening dat deze afstand nog wel te overbruggen was. Maar ik denk nu toch dat het niet meer mogelijk is om me nog te mengen in de strijd om het kampioenschap" vervolgt de Duitser.

De achterstand van Schumacher op WK-leider Fernando Alonso is inmiddels opgelopen tot 40 punten, en gezien de betrouwbaarheid van de Renault lijkt het voor Schumacher inderdaad een onmogelijke missie.

Op de vraag wat Schumacher denkt dat het grootste probleem van Ferrari is antwoordt hij: "Aan het einde van de race begonnen mijn banden erg veel grip te verliezen, ik denk dan ook dat de banden van dit jaar het grootste probleem zijn voor ons".