''VDB" heeft grootse doelen voor 2006

Een van de opvallendste namen die volgende week aan de start staan van de ENECO Tour is Frank Vandenbroucke. Het pas 30-jarige enfant terrible is weer eens onverminderd ambitieus. Zijn ploegleider bij MrBookmaker, Lucien Van Impe, tempert de euforie wat.

Het klassieke voorjaar liet ‘VDB’ aan zich voorbij gaan, maar vanaf volgende week is hij weer te bewonderen in het peloton. Hij gaat op 3 augustus van start in Mechelen voor de proloog van de ENECO Tour. De Belg voelt zich goed: ”Ik ben gezond en ontspannen. Ik word steeds beter, ik ben bijna op mijn ideale gewicht. Ik heb nauwelijks gekoerst, maar pak de ENECO Tour gewoon aan.”

Vandenbroucke ontvouwt alvast grootse plannen voor het seizoen 2006: ”Volgend jaar wil ik zeker schitteren in de klassiekers. Ik heb ook de Tour gevolgd op de televisie. Ik zat te sterven. Vinokourov won twee ritten? Denk je dat hij beter is dan ik in de cols? Ik was altijd al beter dan Moreau en die leunt tegen de eerste tien. Ik ga zwaar investeren en mik op de eerste vijf in de Tour.”

Lucien Van Impe is de zoveelste ploegleider voor Vandenbroucke. Hij beaamt dat zijn pupil op de goede weg is, maar is wat bescheidener: ”Hij komt van ver, maar de oude ‘VDB’ is nog niet terug. Laat ons zijn zeggen dat zijn niveau deftig is te noemen. Hij is in ieder geval gedreven, we moeten hem zelfs intomen.”