Agassi naar laatste vier LA

Andre Agassi lijkt weer helemaal op de weg terug na een lange afwezigheid. De 35-jarige Amerikaan plaatste zich na een driesetter tegen de Thai Srichaphan voor de halve finales in Los Angeles.

In de Mercedes-Benz Cup in Los Angeles maakt Agassi zijn rentree nadat hij na zijn uitschakeling op Roland Garros twee maanden niet speelde wegens een zenuwontsteking in de onderrug. Tot nu verloopt alles naar wens voor de routinier: nadat hij eerder al afrekende met Lisnard en Kim ging vrijdag ook Srichaphan voor de bijl: 6-2, 4-6 en 6-4. Agassi wist steeds vroeg in elke set te breken. Alleen in de tweede set haperde de machine van de Amerikaan even.

Morgen speelt Agassi, die het toernooi in LA al drie keer won, tegen Juan Ignacio Chela in de halve finales. De Argentijn won in twee sets van Xavier Malisse. Ook Dominik Hrbaty wist zich te kwalificeren voor de laatste vier: hij zag zijn tegenstander Mello in de tiebreak van de tweede set zeven (!) matchpoints om zeep helpen. Hrbaty ontmoet morgen de verrassende Gilles Müller in de halve finales.