Uitslag GP van Hongarije

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Hongarije gewonnen. Na een paar races geplaagd te zijn door technische problemen heeft de Fin het tij weten te keren en liet hij zien dat hij nog steeds één van de beste coureurs in één van de beste auto’s is.

Bij de start is het Michael Schumacher die Räikkönen en Juan Pablo Montoya voor weet te blijven. Het voorste gedeelte van het veld komt ongeschonden de eerste bocht door, maar Jacques Villeneuve raakt de auto van Christian Klien waardoor Klien een koprol maakt. Ook David Coulthard haalt de finishlijn niet, hij rijdt een paar bochten later over de losgeraakte vleugel van Fernando Alonso en na één ronde zit het weekend voor Red Bull Racing er op.

Räikkönen pakt de tweede plaats en begint het gat met de leider in de wedstrijd te dichten. Achterin heeft Narain Karthikeyan een goede start en hij pakt de dertiende plaats, voor Christijan Albers, Rubens Barrichello en Robert Doornbos. Räikkönen is licht van start gegaan en duikt al in de twaalfde ronde de pitsstraat in en hij komt terug op de baan als vijfde. Schumacher volgt twee ronden later en komt ook weer voor Kimi Räikkönen de baan op. De Fin is echter snel en dicht langzaam maar zeker het gat met de Duitser. Helemaal vooraan het veld zet Montoya snelle rondetijden neer en loopt hij uit op de nummers twee en drie.

Montoya heeft echter net iets te weinig voorsprong om na zijn pitstop de vechtende Duitser en Fin voor te blijven, maar hij sluit wel vlak achter zijn teamgenoot aan. Hij kan de twee echter niet volgen en het gevecht om de leiding blijft tussen Schumacher en Räikkönen gaan. Het gaat helaas niet voor iedereen zo goed: in de 28e ronde valt Robert Doornbos uit met hydraulische problemen.

In de 36e ronde duikt Schumacher de pits in en geeft hij de leiding aan Räikkönen, die de ronde erna stopt. Door een korte pitstop blijft hij de leiding behouden en nu mag Schumacher achter Räikkönen aan rijden. Dat lukt niet, want de Fin is razendsnel en loopt direct weg bij de Duitser. Montoya laat de fans schrikken in ronde 40, de snelheid is uit de auto en hij lijkt uit te vallen. Het team kijkt nog even naar de auto, maar al snel is duidelijk dat de auto niet meer terug de baan op kan. Fisichella heeft meer geluk, een kort uitstapje door de grindbak heeft geen serieuze gevolgen en hij kan zijn weg vervolgen.

In de 42e ronde krijgt Christijan Albers problemen met de versnellingsbak. Men weet het euvel in de pitstraat te repareren en Albers kan zijn weg vervolgen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd bouwt Räikkönen zijn voorsprong uit en kan de overwinning hem niet meer ontgaan. De strijd om de tweede plaats is echter nog niet beslist. Ralf Schumacher achtervolgt zijn broer en maakt het hem nog moeilijk, maar eindigt de race uiteindelijk als derde.

Uitslag:

positieCoureurTeamTijd
1Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:37:25.552
2Michael SchumacherScuderia Ferrari+35.581
3Ralf SchumacherToyota F1+36.129
4Jarno TrulliToyota F1+54.221
5Jenson ButtonBAR Honda+58.832
6Nick HeidfeldBMW Williams F1+1:08.375
7Mark WebberBMW Williams F1+1 ronde
8Takuma SatoBAR Honda+1 ronde
9Giancarlo FisichellaRenault F1+1 ronde
10Rubens BarrichelloScuderia Ferrari+1 ronde
11Fernando AlonsoRenault F1+1 ronde
12Narain KarthikeyanJordan Grand Prix+3 ronden
13Tiago MonteiroJordan Grand Prix+4 ronden
14Felipe MassaSauber Petronas+7 ronden
15Christijan AlbersMinardi F1Niet geklasseerd
16Jacques VilleneuveSauber PetronasHydrauliek
17Juan Pablo MontoyaMcLaren MercedesAandrijfas
18Robert DoornbosMinardi F1Hydrauliek
19David CoulthardRed Bull RacingCrash
20Christian KlienRed Bull RacingCrash